logo
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Egyetemi Doktorandusz Képviselet
logo

EDK TISZTÚJÍTÁS A 2023/24-ES TANÉVRE

2023.11.24.

Kedves Doktorandusz!

Az Egyetem minden karán a doktoranduszok egy doktorandusz képviselőt választanak. Karonként minden aktív doktorandusz választó és választható az adott kari doktorandusz képviselő posztjára. A Szavazáson a legtöbb szavazatot elért jelölt szerzi meg az adott kar doktorandusz képviselői mandátumát.

Ezt a levelet azért kaptad, mert szerepelsz a névjegyzékben, azaz Te is választó és választható vagy. A névjegyzéket megtekintheted a BME Egyetemi Hallgatói Képviselet irodájában (K. épület I. em. 61.), fogadóidőben, hétköznaponként 10-14 óra között. A névjegyzéket illetően észrevételt a Szavazási Bizottságnál írásban tehetsz, a zollner.lili@bmeehk.hu címen.

A jelölés formai követelményei

A bejelentésnek tartalmaznia kell a jelölt családi és utónevét, személyi azonosítóját, lakcímét, továbbá a következő szövegezésű nyilatkozatát:

'Kijelentem, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem …. Karán aktív doktorandusz jogviszonnyal, tehát választójoggal rendelkezem, illetve a jelölést elfogadom. Megválasztásom esetén az egyes vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségekről szóló 2007. évi CLII. törvény szerint vagyonnyilatkozatot teszek, továbbá nincs olyan tisztségem, amely összeférhetetlen a képviselői megbízatással, illetőleg megválasztásom esetén arról haladéktalanul lemondok.'

(A pontozott vonal helyére annak a karnak a neve kerül, amelyikkel kapcsolatban a jelölt a nyilatkozatot teszi.)

A jelölt bemutatkozó szövege legfeljebb 2000 karakter (szóközökkel) terjedelmű lehet, fényképet is lehet csatolni hozzá.

A nyilatkozati, valamint a bemutatkozó sablont ide kattintva tudod letölteni. Kérjük, hogy a bemutatkozó szöveget magyar és angol nyelven is írd meg, hogy a külföldi hallgatók számára is olvasható legyen.

A jelölési szándék kinyilvánítása

Jelölési szándékodat elektronikusan és papír alapon is jelezned kell a Szavazási Bizottságnak. A jelölést papír alapon legkésőbb 2023. december 6. 16:00-ig a BME EHK irodájába (K. épület I. em. 61.) ügyeleti időben kell benyújtanod, elektronikusan legkésőbb 2023. december 6. 23:59-ig a zollner.lili@bmeehk.hu e-mail címre kell elküldened.

Doktorandusz Fórum

A Szavazás előtt Doktorandusz Fórumot szervezünk. A Fórum ideje és helyszíne: 2023. december 8. 17:00 Microsoft Teams.

A Szavazás időszaka: 2023.12.08. 18:00 – 2023.12.15. 12:00

Csatlakozás számítógépen vagy mobilappon lehetséges:

Kattintson ide az értekezlethez való csatlakozáshoz


A Fórum napirendje:

  1. Levezető elnök választása
  2. A Doktorandusz Szavazás menetrendje és a Szavazási Bizottság elfogadása
  3. Jelöltek meghallgatása
  4. Egyebek
  5. Szavazás

A szavazás online fog zajlani a Neptun rendszerén keresztül 2023. december 15. 12:00 óráig.

A Szavazáson való részvételed közös érdekünk.

Üdvözlettel, Egyetemi Doktorandusz Képviselet