logo
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Egyetemi Doktorandusz Képviselet
logo

[FRISSÍTVE] EDK Tisztújítás a 2022/23-as tanévre

2022.10.20.

Kedves Doktorandusz!

Az Egyetem minden karán a doktoranduszok egy doktorandusz képviselőt választanak úgy, hogy karonként minden aktív doktorandusz választó és választható az adott kari doktorandusz képviselő posztjára. A Szavazáson karonként a legtöbb szavazatot elért jelölt szerzi meg az adott kar doktorandusz képviselői mandátumát.

Ezt a levelet azért kaptad, mert szerepelsz a névjegyzékben, azaz te is választó és választható vagy. A névjegyzéket megtekintheted a BME Egyetemi Hallgatói Képviselet irodájában (K. épület I. em. 61.), fogadóidőben, hétköznaponként 10-14 óra között. A névjegyzéket illetően észrevételt a Szavazási Bizottságnál írásban tehetsz, a kiss.mirjam@bmeehk.hu címen.

A jelölés formai követelményei

A bejelentésnek tartalmaznia kell a jelölt családi és utónevét, személyi azonosítóját, lakcímét, továbbá a következő szövegezésű nyilatkozatát:

'Kijelentem, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem …. Karán aktív doktorandusz jogviszonnyal, tehát választójoggal rendelkezem, illetve a jelölést elfogadom. Megválasztásom esetén az egyes vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségekről szóló 2007. évi CLII. törvény szerint vagyonnyilatkozatot teszek, továbbá nincs olyan tisztségem, amely összeférhetetlen a képviselői megbízatással, illetőleg megválasztásom esetén arról haladéktalanul lemondok.'

(A pontozott vonal helyére annak a karnak a neve kerül, amelyikkel kapcsolatban a jelölt a nyilatkozatot teszi.)

A jelölt bemutatkozó szövege legfeljebb 2000 karakter (szóközökkel) terjedelmű lehet, fényképet is lehet csatolni hozzá.

A nyilatkozati, valamint a bemutatkozó sablont ide kattintva tudod letölteni. Kérjük, hogy a bemutatkozó szöveget magyar és angol nyelven is írd meg, hogy a külföldi hallgatók számára is olvasható legyen.

A jelölési szándék kinyilvánítása

Jelölési szándékodat elektronikusan és papír alapon is jelezned kell a Szavazási Bizottságnak. A jelölést papír alapon legkésőbb 2022. november 2. 16:00-ig a BME EHK irodájába (K. épület I. em. 61.) ügyeleti időben kell benyújtanod, elektronikusan legkésőbb 2022. november 2. 23:59-ig a kiss.mirjam@bmeehk.hu e-mail címre kell elküldened.

Doktorandusz Fórum

A Szavazás előtt Doktorandusz Fórumot szervezünk. A Fórum ideje és helyszíne: 2022.november 4. 17:00 Microsoft Teams.

A Szavazás időszaka: 2022.11.04. 18:00 - 2022.11.11. 12:00

Csatlakozás számítógépen vagy mobilappon

Kattintson ide az értekezlethez való csatlakozáshoz

A Fórum napirendje:

  1. Levezető elnök választása
  2. A Doktorandusz Szavazás menetrendje és a Szavazási Bizottság elfogadása
  3. Jelöltek meghallgatása
  4. Egyebek

Szavazás

A szavazás online fog zajlani a Neptun rendszerén keresztül 2022. november 11. 12:00 óráig. A Szavazáson való részvételed közös érdekünk.

Üdvözlettel, Egyetemi Doktorandusz KépviseletKépviselői jelentkezések:


Építőmérnöki Kar - Oláh Petra

Építészmérnöki Kar - Pokol Júlia

Gépészmérnöki Kar - Pálya Zsófia

Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar - Bozsoki Fruzsina

Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar - Szilassy Péter Ákos

Természettudományi Kar - Grabarits András

Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar - Alács Bálint

Villamosmérnöki és Informatikai Kar - Bereczki Bence