logo
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Egyetemi Doktorandusz Képviselet
logo

Érzelmi intelligencia (EQ) fejlesztő workshop. Mi a fontosabb az IQ vagy az EQ?

Kurzus leírása

Daniel Goleman pszichológus szerint a sikeres életet mindössze 20%-ban határozza meg, hogy valakinek magas-e az IQ-ja, vagyis az értelmi intelligenciája. Míg az érzelmi intelligencia (EQ), temperamentum, végzettség, jólét és a puszta szerencse teszik ki a maradék 80%-ot. Egyértelműen kijelenthető tehát, hogy magas érzelmi intelligenciával (EQ) sokkal inkább lehet valakinek sikeres karrierje, mint szimplán magas IQ-val. Jelenleg a munkáltatók is olyan munkavállalókat keresnek, akik amellett, hogy elvégzik a kijelölt feladatokat, képesek kollektíven együttműködni a munkatársakkal. Az olyan nagy cégek, mint például a Google, az American Express vagy a FedEx komolyan tesztelik a hozzájuk jelentkező pályázók EQ-ját is.

Életünk minden területén, az üzleti világban/szakmai környezetben is komoly lépéselőnyt jelent az önazonosság, az önreflexió képessége és az érzelmek tudatosítása, mely alapja az egyértelmű, tiszta és felemelő kommunikációnak.

A foglalkozáson gyakorlati példák során az alábbi témákat érintjük:

  • Az érzelmi intelligencia fogalma,
  • Az érzelemtudatosítás módszere, gyakorlata,
  • A kommunikációs- és viselkedési stratégiák rendszere.
Kurzus kimenete

Bátrabb megnyilvánulási képesség és kifejező készség, empatikusabb hozzáállás a stressz-helyzetekhez, kapcsolatteremtő képesség erősödése.

Előadó(k)
Halász Ágnes, mediátor, kommunikációs tréner, Párbeszéd Műhely
Adatok
Kurzuskód: PHDLA9005
Ideje: 2021.03.03. 10:00 - 13:00
Helyszín: Online
Mely doktori iskola részére: összes
Résztvevők ajánlott száma: 5-12 fő
Kiknek ajánljuk: doktoranduszoknak, doktorjelölteknek és fiatal kutatóknak