logo
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Egyetemi Doktorandusz Képviselet
logo

A kutatási eredmények piacra vitele: Hogyan szerezzek pénzt a kutatás piacra viteléhez? !! KÉSŐBBI IDŐPONTRA HALASZTVA !! az új időpont egyeztetés alatt

Kurzus leírása

Ma az eredeti ötletektől a kutatási eredményekig szinte minden szakaszban lévő innovációhoz szerezhető tőke a piaci hasznosításhoz. Az ehhez szükséges lépések és eszközök viszont kevésbé ismertek. Az előadás célja a doktorandusz hallgatók megismertetése az innováció piaci oldalával, azzal, hogy az egyetemi kutatások hasznosítása milyen folyamatot követ, milyen egyetemi szervezetek nyújtanak ebben segítséget, ezek milyen szolgáltatásokat végeznek. Emellett szó lesz azokról a piaci résztvevőkről, amelyek a hasznosítás folyamatában fontos szerepet játszanak: startupok, befektetők, a vállalati szektor és a közszféra, melyek az akadémiai szektorral közösen alkotják az innovációs ökoszisztémát.

Kurzus kimenete

Megismerkednek azokkal a kulcsfogalmakkal, amelyekkel képesek befektetők részére artikulálni értékajánlatukat, és azokkal az eszközökkel, amelyeket alkalmazniuk kell az innovációk piacra juttatásának folyamatában (üzleti modell, pénzügyi terv, befektetői prezentáció, 1-pager, versenytárs-elemzés)

Előadó(k)
Gémesi Zsolt, inkubációs vezető, BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ
Adatok
Kurzuskód: PHDLA2071
Ideje: 2021.11.08. 13:15 - 15:00
Helyszín: BME Z 9.05
Mely doktori iskola részére: összes
Résztvevők ajánlott száma: 30-50 fő
Kiknek ajánljuk: doktoranduszoknak